Daptar eusi

Meunang Buletin Keramik Mingguan Kami

5 Téhnik Kerajinan Unggal Pemula Kedah Apal

Janten, anjeun parantos nyandak hiji atanapi dua kelas karajinan sareng parantos kaserang demam liat! Ieu mangrupikeun waktos anu pikaresepeun, sareng gampang kabeuratan nalika mutuskeun dimana ngamimitian. Sadayana énggal, sareng anjeun henteu acan mutuskeun pendekatan mana anu anjeun pikahoyong. Dupi anjeun thrower a? Tukang nyieun leungeun? A slip caster? Tiap prosés ieu merlukeun set kaahlian sorangan, tapi lamun anjeun can mutuskeun dina husus, ulah salempang - kami di dieu pikeun mantuan! Dinten ieu kami bakal ngabahas 5 téknik anu mangpaat dina sadaya prosés keramik. Ku ngawasaan kaahlian ieu, anjeun bakal gaduh yayasan anu kuat pikeun ngajalajah sadaya aspek damel sareng liat.

Ngaganjel

https://potterycrafters.com/wedging-clay/

Wedging liat mangrupakeun salah sahiji kaahlian munggaran anjeun gé kudu ngawasaan nalika anjeun ngawitan lalampahan liat anjeun, sarta éta kumaha anjeun bakal ngamimitian ampir sagala proyék keramik. Ieu prosés kneading liat, sarta éta dipigawé pikeun malah kaluar Uap, miceun kantong hawa, sarta align partikel liat urang supados eta leuwih malleable. Aya sababaraha téknik anu béda anu sayogi pikeun anjeun, sareng anjeun tiasa perhatikeun yén budaya sareng daérah anu béda gaduh karesep sorangan. Nalika ngawinkeun sigana mangrupikeun tugas anu gampang, aya kamampuan anu peryogi sakedik latihan, janten entong frustasi upami anjeun bajoang sakedik, urang sadayana parantos aya!

Kami hoyong ngadamel kaahlian penting ieu sagampangna pikeun anjeun angkat, janten kami parantos nyiapkeun pituduh léngkah-léngkah anu gampang ieu!

Ngadamel Slip

https://ravenhillpottery.com/making-slip/

The lem keramik, slip mangrupakeun konci pikeun nyieun beungkeut kuat antara bagian keramik. Dina inti na, slip téh ngan liat cair, tapi pikeun nyieun ogé merlukeun saeutik leuwih waktos ti saukur ngalungkeun sababaraha liat dina mangkok cai. Pikeun throwers kabayang kaluar aya, anjeun boga eta gampang; anjeun ngan saukur tiasa ngumpulkeun sababaraha slurry anu anjeun alami nalika ngalungkeun sareng nyimpen dina wadah anu tiasa disegel. Tapi tong hariwang tukang panangan - bari ngadamel slip mangrupikeun prosés anu misah pikeun anjeun, éta masih gampang! Kami bakal ngiringan anjeun ngalangkungan sadaya léngkah ku kituna anjeun yakin bisa nyampur dieunakeun sorangan, sarta méré Anjeun sababaraha tips tentang kumaha carana ngajaga suplai ajeg.

Nyetak & Slip

https://potterymakinginfo.com/magic-water-recipe-for-pottery/

Ieu mangrupikeun kaahlian penting dina sadaya metode pembuatan, tapi untungna, éta mangrupikeun anu lugas sareng gampang! Sadaya anu anjeun peryogikeun nyaéta slip anu saé anu anjeun siapkeun, sareng sikat cet sareng alat nyetak. Aya sababaraha pilihan anu sayogi pikeun anu terakhir, sapertos iga bergerigi, alat pin, sareng sikat kawat-bristled. Sareng, upami anjeun langkung resep damel sareng naon anu anjeun gaduh, sikat huntu sareng garpu ogé bakal ngalakukeun trik!

Nyetak jeung slipping dipigawé nalika ngagantelkeun bagian keramik misah babarengan. Slipna bertindak salaku lem anjeun, sareng nyetak (atanapi scratching) ningkatkeun luas permukaan pikeun lem tiasa dicekel. Mimitian ku nyirian daérah dina unggal bagian dimana anjeun bakal nyiptakeun gabung. Salajengna, make alat nyetak anjeun pikeun tuntas kasar nepi permukaan, pastikeun buka cukup jero pikeun nyieun tanda katempo. Tong hariwang teuing upami anjeun ka luar tina daérah anu anjeun targét, ieu tiasa gampang dilereskeun saatosna. Ayeuna anjeun tiasa sikat slip anjeun kana salah sahiji bagian anu dicitak sareng pencét dua potongan anjeun babarengan. Masihan aranjeunna ngageol halus deui mudik pikeun mantuan mindahkeun dieunakeun kana aréa ngoleksi jeung nyieun beungkeutan ketat, Anjeun kudu ngarasa gabungan jadi leuwih aman mun anjeun ngalakukeun ieu. Pariksa yén sagalana geus disimpen sakumaha rék, teras halus kaluar kelim ku ramo Anjeun atawa sikat beueus, miceun sagala tanda skor katempo atawa kaleuwihan slip. Éta pisan! Anjeun ayeuna parantos siap ngadamel bentuk anu langkung kompleks!

Nyieun Reclaim

http://potsandpaint.blogspot.com/2011/11/
kumaha-to-reclaim-clay.html

Reclaiming liat mangrupa skill penting, teu ngan sabab bakal ngahemat duit anjeun, tapi sabab ngurangan runtah sahingga hadé pikeun lingkungan. Kantun nempatkeun, ngareubutkeun deui mangrupikeun lempung bekas tina prosés pembuatan anjeun anu anjeun parantos didamel deui pikeun dianggo deui. Reclaiming bisa kalayan gampang ngarasa kawas saeutik chore a, tapi lamun nyetél hiji sistem éféktif, sabenerna merlukeun saeutik tanaga gawé sarta spasi! Nyiapkeun reclaim oge cara alus teuing pikeun ngasah kaahlian wedging anjeun!

Pikeun pituduh léngkah-léngkah anu gampang ngeunaan cara ngarebut deui scraps liat anjeun, pariksa pituduh pemula ieu ngeunaan reclaiming!

Pangeringan anu leres

https://potterycrafters.com/prevent-pottery-clay-from-
rengat-bari ngagaringkeun/

Unggal potter di sawatara titik bakal ngalaman patah hati tina retakan sarta ruined pot alatan teu sabar atawa drying teu epektip, sarta ieu alatan drying titik dina prosés dimana liat téh paling rentan na. Nalika éta garing, sajumlah ageung eusi cai liat anjeun ngejat, nyababkeun potongan anjeun ngaleutikan. Upami sababaraha daérah garing langkung gancang tibatan anu sanés, aranjeunna ogé bakal ngaleutikan langkung gancang, nyababkeun hasil anu nguciwakeun. Kabeneran, aya seueur strategi anu anjeun tiasa ngalebetkeun kana prosés pengeringan anjeun pikeun ngahindarkeun masalah ieu!

Kami parantos ngahijikeun pituduh anu gunana ieu pikeun mantuan Anjeun ngamimitian, sarta méré Anjeun tips tentang kumaha carana dianggo kalayan tantangan husus. 

Ayeuna anjeun parantos diajar 5 kaahlian penting ieu, anjeun tiasa ngaraos yakin dina perjalanan liat anjeun. Anjeun gaduh pondasi anu kuat pikeun kamampuan pikeun ngadukung anjeun nalika anjeun ékspérimén sareng maén, sareng bakal gaduh hasil anu langkung konsisten sareng positip. Sareng, sapertos biasa, upami anjeun gaduh tip atanapi trik anjeun nyalira, pastikeun bagikeunana dina kami Forum Anggota (atanapi nyolong ka ditu pikeun mendakan tip ti tukang kebon sanés pikeun ngabantosan anjeun ti amatir ka ahli)!

Responses

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Dina Trend

Artikel Keramik Diulas

katie marks : artisseattles séjén
Meunangkeun Inspirasi!

Katie Marks: Geometris Spacey Tie-dyed Lustres

Katie Marks (lainseattleartist) geus ngembangkeun hiji téhnik éndah pikeun ngahasilkeun Tie-dyed pot glazed, kalawan luster emas di luhur. Cangkir sareng Kendi warnana luar biasa,

asbak keramik
Keramik canggih

Kumaha Jieun Asbak Keramik

Dina pidéo ieu, urang ningali George Sifounios ti Tembikar Sifoutv nunjukkeun kumaha ngadamel asbak. George Sifounios nyaéta tukang potter ti Pulo Leros, Yunani.

Janten Potter anu Langkung Saé

Buka Konci Poténsi Tembikar Anjeun sareng Aksés Unlimited ka Bengkel Keramik Online kami Kiwari!

Lebetkeun nami pangguna sareng kecap akses anjeun pikeun asup kana akun anjeun