Daptar eusi

Meunang Buletin Keramik Mingguan Kami

9 Résidencies Keramik di Australia & Selandia Anyar Anjeun Kudu Larapkeun

Wilujeng sumping di bagian dua tina éksplorasi global kami karesidenan seniman pikeun seniman keramik! Dina postingan ayeuna, urang bakal ngalihkeun pandangan urang ka kidul pikeun ngabagikeun 9 kasempetan di Australia sareng Selandia Baru anu urang pikir pantes diterapkeun.

Naha aranjeunna nawiskeun fasilitas liat kelas dunya, atanapi période nyorangan dina lingkungan anu unik, kami yakin anjeun bakal mendakan hiji hal dina daptar dinten ieu anu bakal ngajantenkeun anjeun bungah. Kadua nagara éta gaduh budaya keramik anu beunghar, janten dimana waé anjeun tungtungna, anjeun pasti bakal pendak sareng sababaraha jalma berbakat sapanjang jalan anu bakal ngabantosan prakték kreatif anjeun tumbuh. 

https://drivingcreek.nz/activities/workshops/

1. Nyetir Creek

Dimimitian ku artis Barry Brickell (Selandia Anyar urang full-waktu potter karajinan), Driving Creek dirancang pikeun babagi dunya Brickwell kalawan kreatif sejen tur nawiskeun aranjeunna sanctuary a; hiji kasempetan pikeun boga waktu jeung spasi bébas, kasempetan pikeun meunang pinuh immersed dina proyék tanpa distractions tina kahirupan normal. Kiwari, fasilitas éta neruskeun warisan Barry ku nawiskeun tempat tinggal seniman anu masihan seniman waktos pikeun ngembangkeun karajinanna, ngerjakeun proyék, ide, atanapi konsép anu tos aya, sareng ékspérimén sareng nyaring éksprési artistikna.

di mana: Koromandel, Selandia Anyar

Iraha: Variabel

waktu: 4 minggu, nu bisa dipigawé salaku hiji blok atawa pamisah dina dua bagian.

fasilitas: Gas jeung listrik kilns sadia pikeun firings, babarengan jeung kiln kai, sanajan pamakéan dimungkinkeun gumantung kana sagala larangan seuneu anu bisa jadi di tempat dina waktu éta. Éta ogé ngagaduhan rohangan studio anu dibagikeun pikeun warga.

Bantosan Téknis: Pelatihan PPE disayogikeun sareng diperyogikeun pikeun dianggo sadaya alat listrik, dukungan kiln disayogikeun.

bantuan: Sumuhun, Driving Creek nyadiakeun akomodasi dasar kalayan fasilitas dibagikeun, kaasup pancuran, wc, dapur jeung laundry.

harga: Teu aya Fee. Sadaya biaya perjalanan, kadaharan, sareng bahan mangrupikeun tanggung jawab anjeun.

Harepan: Driving Creek miwarang anjeun chip ka ditu ka dieu pikeun ngajaga sumanget koperasi tina karajinan hirup. Éta ogé requests anjeun ninggalkeun sapotong wawakil alus karya anjeun balik di ahir

karésidénan maranéhna pikeun nambahkeun kana koleksi Driving Creek, nu ngawengku karya warga saméméhna ti leuwih taun. Artis di Residence kedah ngarencanakeun karyana dina pikiran ieu. 

Dibuka pikeun Ngalamar Internasional: Sumuhun

Kauntungan Unik: Situs karajinan téh euyeub di sajarah karajinan Selandia Anyar, sarta sapanjang kalawan ditempatkeun dina bentang geulis, nawarkeun ogé kareta api unik tur zipline pikeun nambahkeun sababaraha pikagumbiraeun pikeun tetep anjeun!

https://localista.com.au/listing/au/watson/attractions
/ bulkgallery-canberra-potters-society-inc

2. Canberra Potters

Program artis-in-residence Canberra nyadiakeun kasempetan pikeun parobahan jangka pondok lingkungan pikeun ngembangkeun karya anyar, ngarobah arah atawa ngan saukur ulang invigorate ngaliwatan Dursasana jeung komunitas béda. Tujuanana nyaéta pikeun ngamajukeun kaunggulan sareng inovasi dina keramik, ngamajukeun apresiasi keramik buatan tangan di komunitas anu langkung lega, sareng ngadorong pamekaran profésional anggotana. Program karésidénan mangrupikeun bagian anu penting tina program sadayana, anu kalebet pangajaran, pamekaran profésional, paméran sareng kagiatan ritel. Artis-in-residence didorong pikeun berinteraksi sareng anggota masarakat sareng masarakat ngaliwatan sagala rupa aspék kagiatan ieu.

di mana: Canberra, Téritori Ibukota Australia, Australia

Iraha: Sapanjang taun

waktu: Nepi ka 3 bulan

fasilitas: Studio ieu dilengkepan roda potter urang, méja, trolley Ware badag, bubu liat, diwangun-di handapeun-bangku lomari, diwangun-di rak, wedging slab sarta tilelep kalawan cai ngalir. Aya aksés di bengkel pangajaran pikeun slab rollers sarta pugmill di kiln / glazing héd. Aya sababaraha kiln listrik tina rupa-rupa kapasitas sareng dua kiln gas. Aya ogé kiln soda sareng kiln raku gas, sareng kapasitas pikeun ngawangun kiln pit leutik.

Bantosan Téknis: Teu dinyatakeun

bantuan: Leres, anjeun bakal disayogikeun akomodasi di unit padumukan mandiri.

harga: $225 AUD/minggu (~$145 USD)

Harepan: Anjeun kedah masihan presentasi / pintonan slaid ngeunaan karya sareng prakték anjeun dina rapat anggota bulanan sareng nyumbangkeun hiji karya ka kumpulan seniman-di-tempat tinggal masarakat.

Dibuka pikeun Ngalamar Internasional: Sumuhun

Kauntungan Unik: Anjeun bakal aya di ibu kota Australia, sareng bakal ngagabung sareng komunitas keramik anu beunghar.

3. Auckland Studio Potters Artist Dina tinggal

Tempatna di kota panggedéna di Selandia Anyar, Auckland Studio Potters ngajak seniman keramik profésional sareng pengrajin ti sakumna dunya pikeun ngalamar salah sahiji tina dua posisi karésidénan. Tujuan utami nyaéta nyayogikeun waktos sareng rohangan kréatif pikeun warga pikeun ngembangkeun proyék atanapi padamelan énggal dina keramik. Aranjeunna nawiskeun anjeun kasempetan pikeun nyambung sareng komunitas seniman keramik, potters, anggota sareng pendukung seni anu maju, ku ngabagi kaahlian sareng mere ilham batur ngaliwatan conto na. 

di mana: Auckland, Selandia Anyar

Iraha: Sapanjang taun

waktu: 4-12 minggu

fasilitas: Unggal artis disadiakeun pod diri enclosed nu ngandung shelving, workbench a, sarta kabayang listrik. ASP boga sababaraha kilns listrik nu rupa-rupa ukuranana ti dimensi internal 1.5 suku kubik nepi ka 15+ suku kubik. Biaya nyewa kiln kiln ti $22 nepi ka $240 NZD (~ $13-143 USD) atawa sabagian, gumantung kana ukuran nu dipikahoyong tur suhu firing. Aya rohangan studio anu ageung dimana kelas sareng bengkel diayakeun

Bantosan Téknis: Teu tangtu

bantuan: Henteu, anjeun bakal dipiharep mendakan anjeun nyalira, sanaos programna bakal nyayogikeun anjeun database pilihan jangka pondok

harga: $50 NZD/minggu (~ $30 USD). Anjeun oge bakal nanggungjawaban kanggo sadaya perjalanan, kadaharan, bahan, tembakan, sareng biaya pengiriman.

Harepan: Anjeun kedah ngajaga kabijakan "panto kabuka" ka studio anjeun pikeun kapentingan bursa sareng interaksi anu dibagikeun salami waktos studio kabuka. Anjeun ogé tiasa dipénta pikeun ngalaksanakeun bengkel pangajaran sabtu minggu sakumaha anu disatujuan ku Diréktur Pusat sareng Panitia ASP, nunjukkeun di kelas anggota, sareng nyumbangkeun potongan keramik ka ASP pikeun tujuan pangumpulan dana atanapi kanggo koleksina.

Dibuka pikeun Ngalamar Internasional: Sumuhun

Kauntungan Unik: Dibayar bengkel & kasempetan pangajaran sadia, kitu ogé pamakéan spasi ritel di Galeri Box keur istilah karésidénan. Anjeun oge bakal boga kasempetan pikeun jaringan jeung seniman jeung galeri di Selandia Anyar jeung kalibet ku budaya seni unik nagara urang.

4. Bulao Studio karésidénan

Tempatna antara Taman Daerah Mundy anu indah sareng Taman Nasional Lesmurdie, Blue Studio ngajak seniman dina sababaraha tahapan karirna pikeun ngiringan program karésidénan. Kasempetan ieu ngamungkinkeun individu pikeun istirahat, fokus kana proyék kreatif atanapi panalungtikanana, bari ngalaman lingkungan sareng budaya anyar pikeun inspirasi. Fokus utama henteu kedah dina kaluaran ahir, sareng teu aya kawajiban pikeun nunjukkeun atanapi ngabahas karya kecuali seniman hoyong ngalakukeunana. Pikeun anu resep ngalebetkeun ceramah sareng bengkel kana karésidénan, pangaturan sapertos kitu tiasa diakomodasi.

di mana: Perth, Australia Kulon

Iraha: Sapanjang taun

waktu: 1 minggu atawa leuwih

fasilitas: A studio keramik pinuh dilengkepan kalawan sagalana a thrower kabayang, pembina leungeun, sculptor liat atawa dieunakeun caster perlu; kalawan tilu méja kerja, kabayang karajinan, dua kilns firing tinggi, extruder, méja roller slab luhur, roda banding, Pakem giffin, sababaraha rak, sarta nyatu lampu alam.

Bantosan Téknis: Teu dinyatakeun

bantuan: Sumuhun, kalebet kana biaya. Akomodasi ngagaduhan hiji pangkeng sareng ranjang ukuran raja, kamar mandi pribadi, ruang tamu leutik, dapur anu fungsina pinuh, fasilitas cuci, palataran, sareng kolam renang.

harga: $ 400 AUD per minggu (~ $ 256 USD), kalawan diskon 10% pikeun residencies 4 minggu atawa panjang. Aya ogé fee jasa hiji-off tina $60 (~ $38 USD) jeung beungkeut $400 refundable (~256 USD). Pangmayaran obligasi, biaya jasa, sareng biaya saminggu kedah dibayar sateuacan karésidénan dimimitian, sareng minggu tambahan kedah dibayar saminggu sareng sahenteuna saminggu sateuacanna. Ngalamar nanggungjawaban kanggo sadaya biaya sanésna kalebet tuangeun, angkutan, biaya perjalanan, biaya médis, bahan seni, sareng biaya tembak upami padamelan ageung (ku ukuran atanapi kuantitas)

Harepan: Euweuh

Dibuka pikeun Ngalamar Internasional: Sumuhun

Kauntungan Unik: Upami Anjeun gaduh anjing, Anjeun wilujeng sumping ka mawa eta sareng anjeun! Studio ogé ngagaduhan hubungan anu kuat sareng ClayMake, pusat pendidikan keramik, sareng aya kasempetan pikeun anjeun ngalaksanakeun kursus ClayMake, ngayakeun bengkel, ceramah artis, atanapi ngan saukur jaringan sareng seniman lokal sareng anggota Claymake.

5. Kemis

Dibiayaan ku Dana Pangembangan Seni Daerah Whitsundays, seniman anu dipilih bakal gaduh waktos sareng dukungan pikeun ngalaksanakeun praktékna. Karésidénan éta paling cocog pikeun pertengahan karir atanapi seniman anu mapan, sabab bengkel atanapi masterclass bakal ngabagi prosés atanapi set skill na. Seniman teu diharepkeun nyieun karya rengse.

di mana: Whitsundays, Queensland, Australia

Iraha: Oktober/Nopémber

waktu: 2-minggu 

fasilitas: A badag, studio dibagikeun jeung spasi swasta leutik sadia. Alat-alat keramik sayogi (henteu aya detil khusus anu disayogikeun).

Bantosan Téknis: Anjeun tiasa ngaksés dukungan ti seniman lokal

bantuan: Leres, akomodasi mangrupikeun rohangan anu mandiri sareng kamar mandi, ranjang ukuran ratu, lounge, sareng dapur. Kabéh dahareun jeung linen disadiakeun.

harga: Gratis. Whitsundays nawiskeun akomodasi anu dibiayaan pinuh, dewan, sareng dana nuju perjalanan ka karésidénan

Harepan: Nawiskeun masterclass workshop dina tungtung tetep anjeun.

Dibuka pikeun Ngalamar Internasional: Sumuhun

Kauntungan Unik: Karésidénan nawiskeun anjeun kasempetan pikeun kalibet sareng seniman lokal, sareng anjeun bakal nampi pangalaman anu berharga pikeun ngadamel masterclass.

6. MacMillan Brown Center pikeun Studi Pasifik Artist di tinggal

Dirojong ku Selandia Anyar Kreatif, karésidénan ieu ditujukeun pikeun seniman Pasifik anu gaduh kaahlian dina daérah sapertos seni rupa, ukiran, tato, musik, anyaman, karajinan, tarian, desain grafis, sareng ekspresi kreatif anu sanés. Tujuan karésidénan nyaéta pikeun nunjukkeun inovasi artistik Pasifik dina universitas sareng dina skala nasional, régional, sareng internasional. Usul anu sacara kreatif kalibet sareng perlindungan lingkungan, réspon krisis iklim, sareng kelestarian komunitas didorong khusus, sabab kasempetan ieu tujuanana pikeun ngadukung prakték anu nguntungkeun komunitas sareng pangeusina.

The Creative New Zealand/Macmillan Brown Pacific Artist in Residence Programme, anu aya ti saprak 1996, nyayogikeun para seniman platform pikeun ngajalajah arah anyar dina prakték artistikna. Salaku tambahan, program éta aktip ngadukung sareng ngamajukeun pamekaran seni Adat Pasifik di Selandia Anyar.

di mana: Canterbury, Selandia Anyar

Iraha: Henteu ditangtoskeun

waktu: 3 bulan

fasilitas: Henteu ditangtoskeun

Bantosan Téknis: Teu dinyatakeun

bantuan: Sumuhun

harga: Euweuh, ieu program mayar.

Harepan: Artis bakal diwajibkeun nampilkeun karya anu dihasilkeun ku cara paméran, pagelaran atanapi presentasi seminar salami atanapi di tungtung karésidénan. Ieu mangrupikeun paméran anu dibiayaan pinuh anu bakal kalebet biaya seniman sareng biaya produksi. Éta ogé milarian seniman anu daék kalibet sareng ngabagi karyana sareng mahasiswa sareng staf anu kabetot nalika sayogi. Partisipasi dina acara teureuh komunitas universitas sareng Pasifik ogé didorong, upami aya kasempetan sapertos kitu. Artis diwajibkeun nyéépkeun kalolobaan période karésidénan di Universitas Canterbury.

Dibuka pikeun Ngalamar Internasional: Ngan anu ti nagara-nagara di wewengkon Pasifik

Kauntungan Unik: Kasempetan unik pikeun seniman Pasifik damel di lingkungan akademik kalayan waktos difokuskeun kana praktékna.

https://www.sturt.nsw.edu.au/sturt-campus/studios

7. Sturt Artist in Residence

Inisiatif Artist-in-Residence Sturt dibuka pikeun seniman terampil anu khusus dina keramik, perhiasan / logam, tékstil, sareng karya kayu. Program éta nampung opat dugi ka genep résidén taunan sareng nyorong nyiptakeun karya-karya anu dirarancang sacara individu, skala leutik, kalayan kamungkinan nunjukkeunana di Galeri Sturt. Résidencies profésional tiasa dipasihkeun ka seniman anu tujuanana pikeun ngembangkeun sareng ngahasilkeun karya nalika aranjeunna tetep.

di mana: Mittagong, NSW, Australia

Iraha: Sapanjang taun

waktu: 2 bulan pikeun program timer diarahkeun

fasilitas: Tembikar boga dua wewengkon pangajaran béda jeung spasi tambahan pikeun nganjang seniman di tinggal. Gas ageung sareng alit sareng kiln listrik, sadayana diperbaharui dina lima taun ka pengker, sareng kiln kai luar bersejarah anu dianggo pikeun tembakan usum tiris taunan.

Bantosan Téknis: Henteu ditangtoskeun

bantuan: Sumuhun

harga: Henteu, program ieu disubsidi

Harepan: Mayar pikeun sakabéh pamakéan bahan Anjeun

Dibuka pikeun Ngalamar Internasional: Sumuhun

Kauntungan Unik: Sturt nawarkeun seniman kasempetan pikeun ngajarkeun bengkel pikeun ngahasilkeun panghasilan, ngaliwatan bantuan promosi jeung kasempetan pikeun paparan ritel di Sturt Toko jeung / atawa Galeri.

https://wedontneedamap.com.au/contact

8. Fremantle Art Center karésidénan

Fremantle Arts Center narékahan pikeun ngamajukeun rupa-rupa seniman kontemporer anu muncul sareng mapan, kalayan program karésidénan na nawiskeun seniman ti daérah internasional, nasional, régional sareng terpencil apartemen di Fremantle, salian ti studio di Fremantle Arts Center. Aranjeunna ngabagéakeun usulan ti seniman individu, grup, sareng organisasi dina sadaya bentuk seni pikeun ditempatkeun dina Fremantle Arts Center Studio sareng program Karesidenan. 

di mana: Fremantle

Iraha: Variasina

waktu: Teu dinyatakeun

fasilitas: Fasilitas keramik pinuh sadia

Bantosan Téknis: Teu dinyatakeun

bantuan: Sumuhun, anjeun ditawarkeun a pinuh ngandung, apartemen lampu-kaeusi kalawan balkon a.

harga: Taya waragad rental pakait sareng Program Karésidénan FAC. Artis nanggungjawaban kanggo sadaya biaya anu aya hubunganana sareng perjalanan, biaya hirup sareng produksi studio.

Harepan: Taya dieusian

Dibuka pikeun Ngalamar Internasional: Sumuhun

Kauntungan Unik: Artis tiasa nampi pangrojong sumberdaya pikeun program umum atanapi acara sanés anu aya hubunganana sareng karésidénan dina hungkul sareng FAC.

https://www.arts.act.gov.au/our-arts-facilities/strathnairn

9. Seni Strathnairn

Program artis-di-tinggal Strathnairn Arts sayogi pikeun seniman nasional sareng internasional. Program karésidénan ningkatkeun lingkungan kerja artistik di Strathnairn sareng nyorong partisipasi anu langkung ageung anggota sareng masarakat ngalangkungan bengkel, paméran, demonstrasi, sareng kagiatan sanésna. 

di mana: Holt, ACT Australia

Iraha: Rupa-rupa

waktu: 1-12 sasih

fasilitas: Strathnairn Arts sajarahna mangrupa fasilitas keramik. Sajumlah éksténsif kiln gas, listrik, sareng kayu bakar aya di tempat sareng studio keramik sareng alat anu sayogi. Situs ogé kalebet sauntuyan studio seniman mandiri anu sumebar dina harta éta, ogé sababaraha rohangan galeri, kafe, toko, sareng rohangan seni pikeun nyéwa. 

Bantosan Téknis: Teu dinyatakeun

bantuan: Sumuhun, A tinggal timer ngandung sadia pikeun pamakéan jangka pondok - ngawengku dapur leutik, pangkeng, mandi jeung ruang tamu. Tempatna disambungkeun ka studio. Artis tiasa nyuhunkeun panggunaan tempatna dina proposalna.

harga: Kontak pikeun detil

Harepan: Program karésidénan henteu ngagaduhan harepan ngeunaan hasil. Nanging, upami hoyong, paméran leutik karya anu dilakukeun nalika karésidénan, atanapi studio kabuka tiasa diayakeun salaku bagian tina teureuh umum. Ngalamar ogé didorong pikeun nyarankeun kasempetan pikeun ngayakeun bengkel sareng kelas, sareng kalibet sareng komunitas seniman anu damel ti Strathnairn.

Dibuka pikeun Ngalamar Internasional: Sumuhun

Kauntungan Unik: Situated ngan di luar Canberra, setting désa jeung kebon Strathnairn urang boga sauntuyan spasi outdoor pikeun pamakéan artistik mungkin. Deukeutna ka ibukota ogé nawiskeun seueur kasempetan pikeun ngajalajah pamandangan seni lokal.

Perjalanan kami ngalangkungan rupa-rupa bentang karésidénan seniman keramik di Australia sareng Selandia Baru parantos ngungkabkeun permadani kasempetan anu janji bakal ngabeungharan usaha kreatif anjeun. Kalayan salapan residencies has anu beckon jeung mikat fasilitas liat kelas dunya jeung janji moments tina sosorangan di lingkungan uniquely mereun, anjeun kabeungkeut pikeun manggihan program nu fits gaya gawé anjeun, sarta nu bisa nyorong prakték Anjeun ka hareup.

Sareng upami kami parantos naroskeun kapanasaran anjeun ngeunaan karesidenan sareng anjeun hoyong ngajalajah langkung seueur kasempetan di sakumna dunya, pastikeun pikeun pariksa kami anu terus-terusan ngembang. Diréktori karésidénan, atanapi baca Bagian 1 séri ieu, "10 Résidencies keramik di Amérika Kalér.” Dina tambahan urang salajengna, urang bakal ngajalajah sababaraha kasempetan residensi hebat di Éropa sareng Inggris!

Responses

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Dina Trend

Artikel Keramik Diulas

Meunangkeun Inspirasi!

Ayumi Horie - Pot Bodas

Tingali kana prakték studio Ayumi Horie. Nganggo porselen, anjeunna nunjukkeun kumaha ngagaringkeun mangkok, piring, striker pertandingan, sareng nerapkeun stiker kana tembikar.

Keramik canggih

Kumaha Jieun hiji Tembikar Mentega Dish

Dina video ieu, George Sifounios ti Sifoutv Pottery nunjukkeun ka urang kumaha anjeunna ngadamel piring mentega karajinan ku cara ngalungkeun kana roda potter. basajan,

Janten Potter anu Langkung Saé

Buka Konci Poténsi Tembikar Anjeun sareng Aksés Unlimited ka Bengkel Keramik Online kami Kiwari!

Lebetkeun nami pangguna sareng kecap akses anjeun pikeun asup kana akun anjeun